Stockholm - en klass för sig

Avslutade kursen för Nina imorse och jag konstaterade att jag kommer ha träningsverk så det skriker om det. Pappa kom sedan och hämtade mig vilket var skönt för då slapp jag ta bussen, det är så ansträngande ibland.

Tog en snabbdusch, snabb sminkning o s v för att sedan be pappa återigen skjutsa mig, och Sanna till Fruängen. Åkte in mot stan, åkte först till polishuset och gjorde det vi skulle där och efter det till donken. Det var ju riktigt fint väder ute idag så vi bestämde oss för att ta färjan över till djurgården. Det var mycket härligt måste jag säga. Stockholm är fint för den som inte har förstått det. Visst har Göteborg sin charm, men den staden går inte upp mot Stockholm, och det gör ingen av Sveriges andra städer heller.

image36

Nåja, när vi kom till djurgården gick vi runt cirka 5 minuter för att sedan ta bussen tillbaka mot centralen. På vägen drog Sanna in mig i ett flertal affärer för att leta kläder till morgondagen då hon fyller 18, krogen! Hon hittade dock ingenting, men det är Sanna vi pratar om så hon kommer att lösa det ändå!


Somnade när jag kom hem, mycket behövligt som alltid. Kvällens planer är fortfarande oklara, får se vad vi orkar med.


/ S

Middag&fika samt glupska tjejer

Skulle egentligen har varit duktig ikväll och tränat med Challe, men planerna blev ändrade. Åkte istället in till stan med Sanna, Challe och Mickis. Gick först till ett nytt ställe för min del vilket var ett rätt litet men trevligt ställe. Hade en urgod pastasallad i alla fall vilket tre av oss tryckte i oss med god aptit. Därefter begav vi oss först ut på en liten promenad (älska söder by the way) sedan gick vi in på ett café. Jag och Sanna lyckades norpa åt oss en så kallad gratisbakelse (Mickis hade precis köpt en likadan för 25 kr) Anledningen till detta var att den tydligen hade blivit lite mosad, så antingen skulle vi få den eller slängas - vi tog den! Mycket odiskret prat även denna gång, folk måste seriöst tro att vi alla har en eller fler skruvar lösa. Eller så förstår de oss helt enkelt inte, med tanke på alla blickar vi får. Bara för att vi har kul!
Satt där till stängningsdags, 20.00 vilket var oförskämt tidigt! Vi begav oss sedan mot tunnelbanan som senare visade sig vara fel på. Stopp på gröna linjen eller något sådant så vi stod där i ungefär en halvtimme.

I Fruängen fick vi den otroligt smarta idén att hyra en film, minns dock inte vad den hette. Jag och Sanna gick hem till henne, precis som igår och glodde på den. Typisk tjejfilm och helt okej, hur har jag kunnat undgå den innan? Nåja, sådant är livet.

Imorgon är det ridning igen - alltså tidig uppgång. Borde därför sova snart, ifall jag är smart, men det är jag inte så är väl vaken ett tag till.
Efter ridningen blir det polisen!

/ S

Hemskt mycket hej

Blev inget bloggande igår, var i princip upptagen hela dagen så jag var inte ens i närheten av datorn.

Började med en tripp till staden med Sanna då hon äntligen var frisk. Blev rätt mycket köp bland annat ytterligare ett par skor, tröjor, linne och örhängen. Många roliga incidenter hände som gav oss mycket skratt. Till exempel då en tant helt plötsligt faller till golvet med ett kabrak och ser riktigt förvånad ut. Jag är sämst på att beskriva sådant här med ord, det är helt enkelt så att man behöver uppleva det. Detta ledde i alla fall till ett asgarv från bådas sida och vi måste ta en löpning ut ur affären. Tog sedan en vila inne på kofi för att fika lite. Efter två timmar kommer två kända ansikten in - mickis & filippa. De gjorde oss sällskap och de blev mycket prat. Sommarminnen togs upp och det fick mig att längta ännu mer till sommaren.

Imorse var jag uppe tidigt för att åka till stallet, Nina-kurs. Har gått bättre, men men.

Nu måste jag smita iväg, blir stan med flickor! So long

/ S

Guitar hero!

Jag fick det att fungera till slut (tack vare teniktöntjocke) så Challe kom hit ikväll för att köra lite - ouff så bra vi var!
Innan hon kom dit hade vi familjesamling i mitt rum och alla satt och spelade spelet. Yes ni hörde rätt - mina föräldrar spelade! Jag visste att det skulle sluta så, så nu tänker jag kräva dem på mer pengar!

Imorgon blir det stan med Sanna, tidig uppgång men vad gör man inte. Länge sedan jag träffade henne p g a sjukdom. Lär bli en härlig dag!

/ S

Staden

Som sagt spenderades kvällen igår hemma hos Challe. Var trevligt med vi var alla väldigt trötta så vi tog det lugnt. Kom hem vid ett ungefär och la mig då och kollade på "Xena krigarprinsessan". Jag älskade det programmet när jag var liten så det var nostalgi på hög nivå!

Vid elva(?) ringde C mig imorse och väckte mig, fast hon hade lov till det eftersom vi skulle in till stan idag. Vid två kom vi iväg och inom en timme hade jag ett par skor i en påse. Efter en och en halv timme hade jag ytterligare en påse, denna gång låg guitar hero där i. Yes nu tänker även jag bli en tönt. Tog sedan en fika och begav oss därefter hemåt. Imorgon blir det antagligen stan med Sanna så hade inte tänkt köpa alltför mycket idag.

När jag kom hem började jag genast installera GH, dock utan positiva resultat. Jag vet inte vad jag har gjort fel, men det funkar i alla fall inte. Kan ingen teknisk hjälpa mig?! Hjälp sökes!

/ S

Hos Challeballe

Nana, nu sitter jag hemma hos Challe. Challe själv sitter och töntar tvspel (hon tror att hon är bra eller något). Helena & Emelie sitter i "extrasängen" och jag vet faktiskt inte vad de gör! Nej nu ska jag gå. ha ett bra liv

/ S


Bästa söndagskvällen på länge!

Kvällen hos Ella igår var helt perfekt, och det var verkligen någonting vi behövde. Fick skjuts dit av pappa eftersom han ändå skulle skjutsa hem bror. Vet egentligen inte vad jag och E gjorde under alla dessa timmar, de gick väldigt fort i alla fall. Vi åkte dock en snabbis till Gullmars för att köpa glass - vi var riktigt sugna. Tog sedan en liten promenad hem och E visade mig området, haha.
Vet inte hur mycket klockan var när vi slutade prata, men vi hade mycket att prata om så klockan hann bli rätt mycket. Blev en hel del asgarv också. Hade saknat min brud väldigt mycket och kommer sakna henne massor nu när hon är i norra Sverige.

image35

Idag då, lämnade Ella vid centralen och jag tog tunnelbanan mot jobbet. Jag skulle öppna själv idag för första gången, eftersom hovslagaren skulle komma till stallet, så mamma var tvungen att vara där. Affären öppnar 11.00 men jag var redan där halv för att hinna förbereda allt i lugn och ro. Fem i elva är det någon som rycker i den låsta dörren - kunder, redan innan öppningsdags. Hur skulle detta sluta? Släppte i alla fall in dem och de köpte en massa saker, och jag klarade mig skit bra - duktig sofia! Mohaha. Efter ungefär 45 minuter kom mamma, fast jag kände inte för att åka hem och lägga mig i soffan så jag jobbade till halv fem. Åkte hem med min lille snuff - första gången han åkte buss!

Nu sitter jag här, kör låten som sanna skickade till mig om och om igen - I like! Vet inte riktigt vad jag ska göra, men hittar väl på något. Hej så länge

/ S

Familjemiddag

Kvällen igår var kul, dock spårade den ut efter ett tag och polisen kom på besök. Jag såg dem aldrig med det ryktades som det i alla fall. Bråk bröt ut ett flertal gånger och alla fick lämna huset. När allt sedan hade lugnat ner sig fick vi som var kvar komma in igen, och vi var kanske 20 stycken. Efter ett tag drog vi på en så kallad efterfest, kom hem halv fem, tog taxi!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Var med Louise lite efter vi vaknat, vi gick bland annat på en promenad för att få lite frisk luft. Pratade lite om vad som hänt och vad som hade sagts kvällen innan och det kan sammanfattas med panik!
För en stund sedan kom mina bröder med deras flickvänner. Snart blir det en riktigt familjemiddag vilket var väldigt länge sedan. Efter det drar jag till Ella (äntligen). So long

/ S


Promenix

Kom rätt nyligen hem från en långpromenad med hunden. Eller det var en långpromenad för att vara vi två, vi gick i ett raskt tempo.. förutom när han skulle stanna och lukta, vilket han gör rätt ofta. Hann precis komma hem innan det blev mörkt vilket var skönt. Gick bara i skinnjackan och jag frös inte, är det verkligen februari eller är det någon som skämtar med oss? Sådant här väder får mig bara att längta efter sommaren ännu mer.

Nu ska jag nog hoppa i duschen, so long

image34
Min promenadkompis, kärlek till tusen

Jobb

När jag första gången vaknade i morse stod klockan på halv sju. Frågorna så som "vilken dag är det" och "får jag sova vidare" uppstod. Jag kom fram till att det var lördag och jag fick sova vidare, inte bara det, det är lov! Däremot väcktes jag bara några timmar senare och det var dags att åka och jobba. Mamma fick ledigt idag så det var jag och Issy som jobbade och vi klarade oss galant. Det är ju helgen innan löning så vi hade förberett oss inför en hellugn dag, men det blev faktiskt rätt många som kom, bland annat mammas förra jobbarkompis (som mamma sedan beskrev som snygg och lång - hon hade rätt!)

Åkte sedan kommunalt hem eftersom mamma och pappa var slöa och orkade inte åka och hämta mig. Om sanningen ska fram var anledningen att de tvättade bilarna och tyckte det var viktigare.
När jag sedan kom hem placerade jag mig tillsammans med min favorit kille i soffan, och så somnade vi ett tag. Puss på honom!

Nu väntar jag bara på att det ska bli kväll, kusin kommer först hit sedan bär det av mot 18-årsfest. I like it!

/ S


vivivivi?

image33

Mina minnen med dig är oändliga. Låt dem inte ta slut här. Jag klarar mig inte utan dig! Sommaren 2007 var bäst tack vare just dig. Jag vill inte uppleva sommaren 2008 utan dig, snälla stäng mig inte ute. Du är mitt syre, jag behöver verkligen dig. Utan dig är jag inte hel. Jag älskar dig något fruktansvärt, och det kommer direkt från mitt hjärta, det borde väl vara värt något? Det sista jag vill är att mista dig, min saknade Ella Mattsson.

min prins

image32

BUGG, AKUTEN & SPORTLOV!

Ursäkta för det otroligt meningslösa inlägget jag fick till igår. Eller ja, alla mina inlägg är rätt meningslösa men det igår tog nog trots allt priset.

Skoldagen har varit chill, ingen direkt seriös lektion då de flesta var frivilliga. Hade en riktigt rolig idrottslektion i alla fall, och tror nog att hela klassen håller med mig. Dans (bugg) stod på schemat, min första tanke var "nej så tråkigt" men det var faktiskt riktigt kul. Måste bara få berömma killarna i klassen, de var duktiga! Inget illa menat eller så, men visste inte att takt-känsla ens existerade hos dem, men tydligen! Vår lärare var också mycket stolta över hela klassen.

Efter skolan var det bara att ta bussen till akuten! Det gällde inte mig, men min kära vän Challe. Hon hade tidigare på dagen åkt till vårdcentralen för att undersöka sina vader. Det började där babblas om något om blodprov och blodproppar och hon fick akut åka till huddinge sjukhus. Jag, Katta och Helena satt och väntade i barnväntrummet för att få reda på resultatet. Vi hade kul i väntan med roliga citat och samtalsämnen. Challe kom sedan tillbaka och vi fick vänta ännu mer på resultaten. För att lätta på stämningen blev det skratt även då. Sedan kallades hon tillbaka! Vi väntade spänt på resultat - inte vår challe med blodpropp - det funkar inte! Som tur var kom hon tillbaka till oss med ett leende på läpparna - chansen för blodpropp var minimal - i princip osannorlik - HÄRLIGT!

Tog mig sedan hem och nu har jag sportlov! Lovet 2008 började alltså på akuten men tack och lov slutade allt bra. Nu är jag beredd på en veckas ledighet, och jag är så värd det!

image31
Vi är väl medvetna om charmigheten med denna bild!
Bilden föreställer moi & Challe för den som inte förstod det

/ S

Dagen före dagen!

Imorgon smäller det - LOV! Jag längtar något enormt till mitt behövande lov! Fast rara Sanna måste bli frisk snarast! Nej, jag är typ för speedad eller något så jag kan inte skriva något över huvudtaget just nu. Får bli mer imorgon, fast då lär jag vara ännu mer speedad, men ändå. HEJ DÅ

I call it love

image30

Jag behövde en liten paus från pluggandet.
På denna gamla bild ser vi mig och min bästa vän. Vi kallar oss även dubbel S och har gjort det rätt länge nu. Sedan sjuan har vi i princip varit oskiljaktiga och detta har gjort oss till rätt så lika individer. Enligt vår gemensamma vän Charlotte svarar vi likadant i telefon samt att vi säger hej då likadant. Vi säger ofta samma saker i mun på varandra och det händer även att vi avslutar varandras meningar. Vi har samma humor - den bästa humorn - och vi skrattar väldigt ofta. Många anser att vi sitter ihop, ingen sofia utan sanna, och ingen sanna utan sofia. Jag tycker att det passar rätt bra. Jag skulle inte kunna leva utan denna varelse. Visst har vi våra bråk, men de är sällan långvariga. Det blir ofta någonting vi kan skratta åt efteråt. Alltså tycker jag om henne väldigt mycket och kan inte se en framtid utan henne vid min sida.
I love you

Animal Farm

Jag är fortfarande sjuk, men helt klart på bättringsväg. Men i vilket fall som helst tänker jag bege mig till skolan imorgon, är ju film&video lektion imorgon och den kan jag inte missa. Dessutom har vi sovmorgon.

Fick veta att många i klassen inte fick göra matteprovet idag på grund av att de inte gick på (den meningslösa) föreläsningen. Matte-anna hade tydligen stått och skrikit eleverna i ansiktet och sagt att de skulle gå hem - de skulle inte få göra provet trots att de släpat sig till skolan. Det var droppen! Jag vägrar ha henne som lärare! Visst hon är smart, men hon kan inte förklara! Ska inte en mattelärare på gymnasiet kunna det, eller är det meningen att vi ska kunna allt från början? Är det meningen att min mamma ska vara min mattelärare? Nej knappast! Det är inte meningen att jag ska sitta och råplugga innan provet, jag ska kunna allt från lektionerna. Men så är det inte idag! Och det bör snarast bli en förändring. Vad som helst, ny lärare, nytt upplägg - jag vet inte, någonting i alla fall. Är trött på detta nu, hur ska jag klara av matte c med henne?

Nog om detta, häftet om Animal Farm ligger framför mig. Jag har inte ens kommit halvvägs med skiten, och den ska vara klar på fredag, hur ska detta sluta? Nej tack till allting, ge mig sportlov - NU!

image29
Hur attraktiv ser den ut egentligen?

Sjukling

Yes, precis som min vän Challe är jag sjuk idag. Kunde knappt prata när jag vaknade imorse så jag bestämde mig för att dra täcket över huvudet och sova mig genom dagen istället. Och det var precis det jag gjorde! Vaknade exakt 12.50 - perfekt till "våra bästa år". Så jag satt och glodde på det ett tag, ett rätt meningslöst avsnitt denna dag. Hade tänkt börja plugga efter det, men det gick verkligen inte. Bytte kanal och glodde på olika program istället. Känns riktigt härligt att det är ett matteprov som väntar imorgon, samt engelskainlämning på fredag - och jag har inte ens börjat! Orkar inte skjuta upp matteprovet heller, blir bara så jobbigt att ta igen senare.

Nej nu ska jag gå härifrån, mitt huvud skriker efter en alvedon och halsen efter mer te. So long

/ S

Mitt första ig?

Jag hade fått för mig att den här veckan var lugn, men så är det tydligen inte! Inlämningar och prov är vad som förgyller denna vecka, mums(!) Måste ta tag i det nu, men hur lätt är det när man känner att en förkyldning/feber är påväg? Nej usch, det klarar jag mig utan. Något mer jag klarar mig utan är tyska! Fick tillbaka provresultat idag, gick 6,5 av 16 på hörprovet, HAHA. Mitt första ig (om man inte räknar sigges oförberedda läxförhör)! Fast hör och häpna - jag var inte sämst!

Nåja, inga sura miner över det där, tyska är verkligen inte min starka sida, fast vad är min starka sida egentligen? Kanske ridning? Det var det idag i alla fall, jag red jätte bra idag, maha, enligt mamma och mig själv! Fast min rara ridlärare tyckte faktiskt också det!

Nu är det dags för mig att plugga lite (not), ska göra det bästa av situationen i alla fall. God natt


(Förresten saknar jag Robbie massvis)

/ S


Rubrik

Jag har bara tagit det lugnt ikväll, riktigt skönt. Såg på singing bee som vanligt, och därefter Wallander. Brukar ju vanligtvis även se på One tree hill, men det sänds inte för tillfället, dåligt! Vill ha min söndagsdos av bröderna Scott!
Kom även på att jag har naturkunskapsfrågor tills imorgon, men jag och sanna kom överrens om att göra dem imorgon på svenskalektionen istället.

Förresten, min kryssning i sommar är bokad! Kommer bli en liknande kryssning som jag var på sommaren 06, fast lite andra länder samt att kusinen följer med. I år blir det medelhavet - Italien, Monaco, Spanien, Malta och Tunisien. Sommaren 06 var det Italien, Grekland och Kroatien. Mycket härligt! Blir kanske att vi bilar till Italien, fast egentligen hatar jag att bila (kan inte åka bil på ett år efter det), men kan bli rätt najs att bila trots allt, bara vi besöker massa länder på vägen.

image23
Bild från kryssningen 2006


Nu ska jag nog hoppa i duschen, sedan kanske läsa ett kapitel i engelska boken? Jag hade planerat att göra det i helgen, men det sket sig. God natt

/ S


Söndag igen

Går inte veckorna trots allt väldigt fort? Känns som om det inte var speciellt länge sedan jag satt här och skrev att det var söndag.

Kvällen igår var seg, fast jag hade rätt kul ändå. Men sanna, vi är väl inte elaka? Nåja, kom hem mellan 3 - 4 någon gång har jag för mig. Slocknade direkt!

Vaknade idag av att telefonen ringde, men orkade inte springa och svara så telefonsvararen gick på. Jag antar att det var någon som ringde utan att den visste om det, för personen pratade med någon eller någonting sådant. Så jag var tvungen att springa ner och stänga av telefonsvararen. Gick sedan upp och la mig igen, kom då på att jag kanske borde kolla vad klockan var. Och vad ser jag, jo klockan står på 16.00 - FAN! Hela dagen var förstörd. Fast jag vet egentligen inte vad jag skulle ha gjort idag, men ändå.
Sedan tog jag i alla fall en promenad med mini, förbi solariumet. Blir sista solningen för den här månaden i alla fall!

Snart börjar Singing bee, wey. so long

/ S

ISABELLE 18 ÅR


GRATTIS ISSA, 18 ÅR!!

image22

Årets första 18års fest

Hann inte med att skriva något inlägg igår så får därför ta en kort sammanfattning idag.

Skoldag som vanligt, vilket denna dag innehöll simning. Var riktigt jobbigt då vi skulle lära oss "frisim", inte min (och kattas) starka sida. Sanna har ju gått på simning så hon flög iväg medans vi andra låg på botten.

Efter skolan åkte jag hem och vilade ett litet tag, sedan till skutan och beställa pizza tillsammans med Sanna, Challe, Katta och Helena. Sedan hem till Sanna - äta pizza samt annat onyttigt. Vi kollade även på fotbollstabbar, allt som har hänt med domarna var de roligaste.
Lite senare på kvällen åkte vi mot solgård för att fira Adam som fyllde 18 år. De flesta, om inte alla var redan där när vi kom, men såklart var det vi som fick igång det hela(!) Många sjödalselever som förra fredagen, även två från klassen var där, men men. Vet inte riktigt hur mycket klockan var när jag kom hem och la mig i min säng, men gick upp halv tre idag, lördag.

Idag har jag inte gjort ett smack, får se om jag orkar ta tag i städning av mitt rum, men det känns lite överskattat. Skiver mer sen..

image21
Mitt otroligt städade rum

Alla hjärtans dag typ

Precis som rubriken lyder är det alla hjärtans dag idag, och inte har denna dag kännts annorlunda för det. Visst har man sett lite fler människor med rosor än vad man brukar, men det är sådant man får ta. Efter en inte allt för ansträngande skoldag tränade jag med Challe. Åkte därefter och solade med Sanna. Hade solskyddsfaktor i ansiktet för att undvika den härliga röda färg jag fick förra gången(!) Fast kände mig faktiskt inte speciellt stekt, antagligen gamla rör.

När jag kom hem var jag springsugen, men inte mamma så det blev inte av. Inte ens en promenad gick hon med på, latmask! När pappa kom hem fick jag en allahjärtansdag present av honom, en urgullig kruka med blommor i samt ett prydnadshjärta. Ibland är min pappa bra!

För en gångs skull är jag inte deprimerad den 14/2, grattis sofia. Jag är lika singel som jag brukar vara, men sitter inte hemma och proppar i mig godis och tycker synd om mig själv för det. Nästan lite stolt över mig själv alltså!

/ S

Ooups, I did it again

Hur frustrerande är det inte när man går upp vid 8, åker till skolan så man är där vid 9.15, inser att man inte har någon tyskalektion och nästa lektionen börjar klockan 13.00?! Det är skapligt frustrerande kan tala om. Så istället för att sega mig upp ur sängen klockan 8 hade jag kunnat flyga upp ur sängen klockan 12. Det är orättvist! Så största delen av dagen har jag och Katta bara lallat runt i skolan och gjort ingenting. Som tur är fick vi sällskap av Sterling & Rehn(om han nu stavas så vet jag inte) och även lite Jocke. Blev mycket skratt, alltså hade jag trots allt en kul lång håltimme. Hade sedan teckenspråk, fick lära mig en massa nya ord, kanske kommer ihåg en till två stycken nu ikväll.

Skulle ha haft utvecklingssamtal vid fyra, alltså två timmars håltimme eftersom jag slutar runt två. Åkte därför med Challe och Helena hem till Challe för att göra lite engelska. Kom då på att jag bara skulle ha varit där i ungefär 10 minuter innan jag hade behövt bege mig till skolan igen för ett underbart möte med Richard. Nej tack! Struntade i det, precis som jag gjort förut. Men men, skickade ett snyggt litet mejl till honom nu ikväll och bad om förlåtelse, skyllde på att bussen aldrig kom.. patetiskt!

Nej nu borde jag ta en dusch, kanske lite te och sedan sova! Engelskaboken och logbook kan ta sig! Får ta itu med det imorgon helt enkelt. Träning imorgon också, behövligt! Sola? Hinns det med? Återstår att se!

/ S

HAMMARBY <3 SHAABAN

image20

DET KAN BESKRIVAS SOM LYCKA, MEN DET RÄCKER INTE! SANNA, NU JÄVLAR SÄGER JAG BARA :D

Skadeglädje är den ända sanna glädjen

Min dag räddades när jag sitter på bussen hem från skolan. Dels då Tommy kommer på bussen så jag slipper sitta ensam. Men när bussen gasar iväg är det en person som flyger framåt och i princip ramlar över en annan samtidigt som han håller i flera hockeyklubbor vilket gör att det låter väldigt mycket. Jag brister ut i ett asgarv, det gick helt enket inte att hålla sig, men Tommy gjorde mig sällskap i skrattet i alla fall. När jag skrattat i någon minut säger Tommy till personen som ramlat, "Alex, det där var dagens skratt!" Tydligen så går han i Tommys klass, och det kunde jag inte fått veta lite tidigare? Aja, kul som tusan var det i alla fall. Har faktiskt alltid kul med Tommy på bussen, det sa han själv också. Vi är rätt bra på att skratta helt enkelt.

Skoldagen var rätt, ehm, jag vet inte vad. Trött som bara den var jag i alla fall. Naturkunskapsprov som sista lektion, vet inte alls hur det gick, nu är det avklarat i alla fall.

Somnade när jag kom hem, var inte riktigt meningen att sova så länge som jag gjorde, men nu är jag utvilad i alla fall. Läxan är gjord så nu kan jag bara sitta här och lata mig istället.

Förresten, Robin skickade en låt till mig igår, jag blev kär direkt! Är det ens möjligt att man kan sjunga sådär bra? Tydligen så var det Robins kompis, ballt! Jag bara väntar på att han ska bli känd i sverige!


Jag är en jävel på kärlek..

Ehm, rubriken ljuger! Men anledningen till varför jag skrev det är för att det är den låten som spelas i mina högtalare just nu och den låten som nyss sjöngs i "singing bee". Mycket bra programm för övrigt. Men nej, kärlek är inte riktigt min grej kan jag och även mina vänner konstatera. Snart är det ju alla hjärtans dag också, egentligen inget speciellt med den dagen förutom att affärerna proppas fulla av puttinuttiga saker och singlarna blir deprimerade. Eller stämmer verkligen det? Mja, jag skrattar mest åt mig själv - "haha sofia, du misslyckades i år igen, men cheer up, du lever". Förra året tyckte jag i alla fall om någon har jag för mig, fast istället för att tillbringa kvällen med den snubben åkte jag och red. Sådan är jag, ingen typisk flickvän alltså och kommer nog aldrig bli det, fast vem vet.


Förresten, periodiska systemet är ett väldigt äckligt system, jag tycker inte om det! Så jag stänger ihop den boken nu, hej då.

Tv nu igen, so long

/ S

Värdelös dag!

Dagen började inte speciellt bra. Var tvungen att åka till Katta för att göra historia arbetet tillsammans med Sanna. Det var riktigt ansträngande. Men vi blev så gott som klara, så jag är stolt över oss.

Nu sitter jag här och trycker i mig mina chokladbollar samt försöker mig på naturkunskapsfrågorna. Är nästan klar, hoppat över några såklart men jag hoppas att de inte kommer på provet sedan.

Dagens planer är oplanerade, måste väl plugga antar jag. Halv sju ska jag se på One tree hill såklart, och sedan klockan åtta singing bee. Jag behöver verkligen de två programmen på söndagen, för att överleva.

image18


Nu fick jag veta att någon slags bakelse väntar på mig där nere, på återseende!

Melodifestivalen

Katta kom hit, melodifestival tittande stod på schemat. Blir inte det programmet bara sämre och sämre? Kändes inte som om någon låt var speciellt super bra - och framför allt inte Christer Sjögren! Den låten var ju bara allmänt vidrig! Vad försökte han med, ett desperat försök till att smöra in sig hos Europas länder genom att sjunga "I love Europe"? Nej, det funkar inte. Det blir bara pinsamt och Sverige skämmer ut sig. Räckte det inte med Las Vegas låten? Vi märkte ju redan då att det var en katastrof. Gör inte sama misstag igen tack!

Det ända som var super med melodifestivalen var Björn Gustavsson! Så ska min framtida man vara, han ska kunna underhålla mig till max. Fast han kanske är lite för rolig? Han är så klockren! Totalt bäst helt enkelt. Jag vill också vara så rolig, få hela Sverige att skratta! Som sagt, han är bäst.
image17

Efter programmets slut kollade vi på High School Musical. Den filmen är så snuffinuffig! Och jag är kär i Zac Efron, mums på honom. Jaja, följde med Katta till bussen sen, gud vad snäll jag kände mig. Nu är det nog dags att börja tänka på sängen, ska upp tidigt imorgon och göra historia arbetet med Sanna&Katta, jobbigt!

/ S

I like to sleep

Jo jag somnade. Katta ringde och väckte mig x antal gånger, tydligen så hade jag inte varit social att prata med, så det var ingen idé att ens försöka. Jag kände att jag inte var riktigt vaken om man säger så.

Hade kunnat partaja med Mini ikväll, men kände att det tog emot lite. Fast hade jag fått veta det lite senare hade jag nog varit på, bara det att jag inte orkade stressa med att fixa mig, bussen skulle gå om en halvtimme och det hade jag aldrig hunnit.
Ikväll är det ju första Melodifestivalen programet för i år, får se om det blir att kolla på det med lite vänner. Fast det ska vara vänner som uppskattar det, annars blir det inte roligt.

Nu ska jag nog ta en dusch, känner mig ruggigt ofräsh så ehm, hörs senare

/ S

Kul kul

Fredags kvällen blev riktigt lyckad. Blev "lite" mer folk än vad jag hade förväntat mig, och framför allt personer jag inte var beredd på att träffa där. Det kändes i princip som om hela sjödalsgymnasiet var där. Till och med folk som redan gått ut. Vet inte riktigt mer vad jag kan säga om kvällen, kul var den i alla fall.
När vi skulle hem var det dock inte lika kul. Bussen hade slutat gå, så vi tänkte gå till stuvsta - väldigt långt, och ta bussen därifrån. Vi hann komma till huddingekorsningen då vi bestämde oss för att ta taxi istället vilket var ett bra beslut. Sedan var det bara hem och sova!

Jobbade idag, det var riktigt jobbigt. Både jag och Issy var trötta men vi klarade oss galant ändå.
Och nu sitter jag här och är allmänt trött, kanske ska sova ett tag, får se.

/ S


FREDAG!

Det är helt sjukt vad jag har längtat efter denna dag.
Skoldagen var väl okej, för att vara en skoldag, inte allt för ansträngande alltså. Jag, Mickis, Katta och Sanna satt och pratade lite hästar innan naturen. Jag kom fram till att min ena häst kommer hem från mammaledigheten i april, och ska då skrittas väldigt länge. Det passar ju perfekt för i alla fall Sanna att rida då, eftersom hon är rädd så ju skritt ett perfekt tempo. Enligt Katta så har jag inga lugna hästar, vilket stämmer, men skritt är rätt lugnt på den hästen i alla fall, hennes galopp är en annan sak. Förresten så har den nyaste hästen, den vi hyr, alltså femåringen börjat protestera genom att stegra sig, hm, kul.

image16
Min lilla snuffsis, bilden är tagen för ungefär 2 år sedan, jag saknar henne ju, kommer ner snart!


Efter skolan blev det att köpa ett paket med 10 chokladbollar, jag åt två på bussen sedan tog det stopp. Men nu har jag i alla fall något att se fram emot. Det var väldigt välbehövande!

Somnade när jag kom, riktigt skönt så nu är jag utvilad och pepp inför kvällens planer. Jobba imorgon, men det ska inte hindra mig. Nu borde jag gå och göra mig lite klar, vet inte ens om jag kommer orka byta om, men tänker inte gå med mitt lockiga hår i alla fall, det är en sak som är säker. Det fick räcka med att jag gjorde det i skolan idag(!) ibland måste håret få vila lite. Förresten så tas kameran med ikväll, yäy

/ S

Lite bilder från romme


image13image12image11
image10image15image14


VI ÄR BÄST, INGEN PROTEST!


Avskyvärda torsdag

Jag tycker verkligen inte om mina torsdagar. Idag hade vi dubbelmatte på köpet. Fast första lektionen var helt okej, så skönt att vi är så få där och ingen som skriker ut fel saker rakt ut! Orkar inte gå in på dagen i detalj, blev i alla fall en riktigt lång dag, 10,5 timmar för att vara exakt. Jag, Sanna & Katta satt kvar efter skoltid och började med vårt historia arbete, detta ska bannemej bli bra.

Prövade chicken burger för första gången idag, jag smakade dock bara en tugga, men jag tror det blev kärlek vid första beröringen. Men det återstår att se imorgon, då jag tänker köpa en efter skolan.

Jag är i alla fall otroligt skoltrött just nu, vet inte vad jag ska ta vägen. Det är fullt i min almenacka med olika aktiviteter, läxor, prov, jobb och så vidare. Längtar något fruktansvärt till sportlovet nu! Planerna där verkar ha gått upp i rök, men får göra det bästa av mitt lov ändå, måste vila upp mig. Men vet inte hur mycket vila det kommer att bli då tre saker ska vara inlämnade veckan efter. Men det orkar jag inte tänka på just nu.

Ser i alla fall fram emot nästa fredag, det är redan inskrivet! En sådan kväll är precis vad jag behöver!
Nu är det dags för mig att ta en dusch och sedan sova, god natt

/ S

Skola

Har teckenspråkslektion för tillfället, men jag, ella & jennifer sitter i datasalen och försöker arbeta men vårt arbete om dövblinda och dövhet. Är inte speciellt roligt kan jag meddela. Tydligen så sitter resten av klassen i klassrummet, men vi orkar inte gå dit. Läraren har ju prov med bland annat helena och mickis, så vad ska vi göra i klassrummet liksom? Det är väl viktigare att vi gör vårt arbete, right? Det ska vara klart vecka 10, så lika bra att börja nu. Nej, nu ska jag återgå till att jobba. hej så länge!

image9

babe

Sanna, vi gör det här tillsammans, glöm inte det!
Jag älskar dig


Romme

Så idag bar det av mot kära romme. Trots att jag, sanna och katta tyckte att vi hade gott om tid var bussen i princip full när vi kom fram. Bussen var en sådan med två våningar och vi fick sitta där det var ledigt, alltså på nedervåningen. Där var det väldigt lite, ca 14 platser. Såklart så sitter vårt span sedan ettan där och flashar musklerna.
Fick såklart inte sitta själv på ditvägen, satt brevid min klasskompis Charlotta, det kunde helt klart ha varit mycket värre, men att sitta själv hade varit bäst. Blev att titta på Hey Baberiba på vägen dit.

Dagen var jätte trevlig, rätt mycket åk och perfekt temperatur. Åkte med lite alla möjliga kändes det som, träffade på Ann också några gånger. Roliga händelser var idag då Katta får panik då hon inte hunnit förbereda sig för avgång av sittliften. Istället för att dra upp den dära stången drar hon upp skidglasögonen. Gud vad jag skrattade, kunde knappt stå på benen. Sedan var det Sanna som fick mig att asgarva, faktiskt två gånger. 
Inne på "restaurangen", en som jobbar där plockar undan efter oss. Hogler ska ha bordet efter oss.

Hogler; Jo, stockholmarna väntar sig bra service
Sanna; Säger han som sitter och väntar på att få maten serverad

Ni kanske inte förstår det roliga, men helt klockrent var det och vi går skrattandes därifrån.

Det andra roliga hon fick till var när vi satt inne i värmestugan och kom fram till att vi är hemska och lägger ofta av elaka kommentarer. Därför bestämde vi (katta) att vi skulle ha en "vara-snäll-dag" imorgon.

Sanna; Så får man typ säga, hon passade verkligen inte i de där byxorna!
Sofia; HAHAHAHAHA, det där var Sannas försök till att vara snäll!

Bussresan hem var mycket bekvämligare. Jag fick hela sätet för mig själv, lycka på hög nivå! Innan bussen ens hade börjat åka så tar en viss person av sig till bar överkropp, okej tjejer, kontrollera er! MUSKLER! Och inte var det bara en gång, nej, två gånger! Mums på det!
Både jag och Sanna låg och sov på två säten, mycket skönt. Dock höll jag på att flyga ner på golvet när bussen halvt tvärnitade. Men ingen skada skedd.

Tack för denna dag i alla fall, blir antagligen den sista rommeresan tillsammans med skolan. Lite deprimerande, har ju gjort det så många år nu. Men vi avslutade det bra i alla fall.

/ S


Ny vecka

Måndag igen, ny vecka igen! Kändes som en väldigt onödig skoldag idag. Historian var tydligen inställd så jag hade kunnat sova istället, svenskan, ja.. svenskan är svenskan - alltid lika meningslös. Prov på tyskan, gick rent utsagt åt helvete, är det inte ett ig är det någon som har ändrat provet efteråt. Men just nu orkar jag inte bry mig, jag fattade verkligen ingenting av hörövningen, ingenting! Kommer få max 1 poäng där, lyckat. På naturkunskapen gick vi enbart igenom vad som kommer på provet nästa vecka. När ska jag hinna och orka plugga till det?

Imorgon blir det tidig uppgång, närmare bestämt 04:45. Anledningen är Romme. Ska bli riktigt kul, vet inte hur många år jag varit där nu, och alla år tillsammans med mina bästa - Sanna&Katta. Skulle inte vara detsamma utan er. Fast i år lär jag sitta själv i bussen för jag inte kommer känna någon mer som kommer sitta i samma buss. Förra året tvingade jag Filip att sitta brevid mig. Nu kommer inte våra tekniknördar åka med oss, utan elklassen kommer göra det istället. Vi får hoppas att ingen av dem måste sitta brevid mig, för jag vill gärna ha så mycket plats som möjligt. Palla ha en främmande människa brevid sig i tre timmar, nej tack! Just det, Ann ska till Romme imorgon också, med hennes skola. Najs på det!

image8
Bild på mina snuttisar från förra året i Romme


Sov nu

Kvällen har varit riktigt lugn vilket har varit skönt. Solade med C, brände mig, inte bra. Mamma & pappa har varit på bio i princip hela kvällen vilket har gjort att huset varit ledigt. Så jag har legat i soffan och tittat på tv och bara slappat. Tydligen så har jag tyskaprov imorgon men jag vet inte vad som kommer så jag orkar inte plugga. Jag är glad så länge jag inte får ig, bara för det kommer jag att få det, men isådanafall får jag stå ut med det. Bara en termins tyska kvar nu, så ruggigt skönt! Värsta språket någonsin, har läst det i 5,5 år nu och jag suger!

Nu är det i alla fall dags för mig att sova, sovmorgon imorgon så behöver inte gå upp äckligt tidigt i alla fall. God natt

/ S

Vinst

Lördagskvällen spenderades då hemma hos L tillsammans med E & E.
Blev först att titta på en film, minns inte exakt vad den kan ha hetat, någonting med boy girl thing(?) Bra var den i alla fall, mysig film! Kollade sedan på ytterligare en film - linas kvällsbok. Den är alltid lika rolig och så totalt klockren. Blev rätt mycket prat också denna kväll, samt att jag testade på en ny "frukt", spännande! Sedan fick jag och E skjuts hem av R, mycket mycket snällt, tack för det.

Idag vaknade jag & E sent, vid två. Jag hade tänkt att jag skulle hinna köpa skidkläder idag, men det sket sig. Mitt lag skulle tävla vid tre så jag ville vara där då. Skjutsade E till fruängen och sedan åkte jag och mamms till stallet. Pk fick guldet, grattis, och vi vann, så himla skönt. I mars är det vår sista match i grundomgången, hemmamatch, hoppas att det går som jag vill. Har ingen aning om hur vi ligger till för tillfället, men men.

Snart blir det solning med C, hej så länge

image7
Jag&E, lite småtrötta

Lördag

Idag har jag verkligen varit överallt känns det som. Först jobbade jag i fyra timmar, en rätt lugn dag ifall man jämför med förra lördagen. Sedan hörde Challe av sig och sökte någon att åka till stan med. Visst, ifall hon var vid västertorp vid två så kunde jag ju åka med. Och såklart var hon det! Alltså blev det stan. Vi åkte först till medis för att byta en tröja åt henne, personalen kände tydligen igen henne, wey! Efter det blev vi riktigt sugna på Ben&Jerry's och åkte därför till gallerian och proppade i oss det. Jag köpte även ett nytt puder, trots att jag hade tänkt spara mina pengar lite. Fast betalade med presentkort, så jag blev i princip inte fattigare.

I fruängen fick jag sms av Mini, sola? Ja varför inte. Så jag åkte hem, tog bort sminket, blev hämtad av henne för att sedan återigen åka till fruängen. Brände mig typ ingenting denna gång, jag tror att mina rör var gamla för jag kände mig inte ens som en stekt biff när jag gick därifrån. När vi kom ut möttes vi av ett hejdundrande snöoväder! Det var näst intill omöjligt att gå då vi hela tiden höll på att flyga iväg. Men men, vi överlevde!

Ikväll blir det att träffa Ella och sedan åka till kusin och göra henne sällskap. Men nu först - MAT!

/ S


FREDAG!

Vetskapen om att jag är ledig imorgon är den bästa någonsin. Eller förresten så jobbar jag imorgon klockan 10, men ändå, ingen skola! Det är det i och för sig ingen som har, men ändå. Älskade fredag!
Skolan gick smärtfritt, basket på idrotten. Första matchen var grymmt tråkig, sedan struntade vi i positionerna och bara kutade för glatta livet, oj så mycket roligare det blev. På naturkunskapen skulle vi bygga med någonting som skulle föreställa atomer, vi var riktigt duktiga på det ifall du frågar mig/oss. När vi var klara började vi diskutera naturtöntar. Usch vad jag starkt ogillar dem! Deras närvaro går mig på nerverna. Kanske låter överdrivet, men så är det inte. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka det. Uschamej!

Idag fyller i alla fall min lillebror 28 år, grattis till honom. Ska snart iväg och fira honom med tårta och annat onyttigt.
So long

/ S

RSS 2.0