Min kryssning

Nu kommer en sammanfattning om kryssningen. Jag förstår ifall man inte orkar läsa, men det blir som ett litet minne för mig så just därför skriver jag det. Bilder kommer kanske komma upp lite då och då i bloggen, men annars finns de på http://-sofaja.bilddagboken.se/.

Dag 1, lördag

Kom till Bergamo på kvällen, tog taxi till hotellet. Vi hade ett stort rum men jag och lisen delade säng eftersom den översta sängen såg skit läskig ut. Vi åt en riktigt god pizza till middag, sedan somnade vi.


Dag 2, söndag

Tog tåget mot Genova. Gick runt i staden ett tag och råkade äta på en svin dyr restaurang. Även här var hotellrummet fint och stort. Dock regnade det på dagen. Jag fick panik!


Dag 3, måndag

Äntligen fick vi gå på båten. Blev att lägga sig i varsin solstol på en gång i princip. Vädret var mycket bättre nu vilket lugnade mig en hel del.


Dag 4, tisdag

Nu hade vi kommit till Monaco/Monte Carlo. Första gången jag var där. Jag blev grymt imponerad av staden. Fast man måste ju vara riktigt rik för att få bo där så vad hade jag väntat mig. Riktigt stora båtar låg i hamnen och det måste vara världens renaste stad. Det var knappt så att ett löv låg på marken. Överallt var gräset nytrimmat. Vi tog även en fika på Cafe De Paris, precis utanför kasinot. Därefter blev det solning på båten igen. På kvällen var det Sverige - Grekland så jag och louise tog på oss sverigetröjor, det blev en succé. Efter det blev vi kända bland personalen. Japanen i entertaining team kunde inte riktigt säga Ibrahimovic utan det blev mer Brachovic. Så i fortsättningen när han såg oss ropade han "Brachovic", gulligt!


Dag 5, onsdag

Nu hade vi kommit till Valencia/Spanien. Har bara varit på Kanarieöarna förut så det blev första gången jag var på fastlandet. Jag blev inte imponerad av denna stad. Vädret var halvkasst och en allmänt tråkig stad. Åkte rätt snabbt tillbaka till båten och solade istället.


Dag 6, torsdag

Denna dag var vi enbart på båten eftersom vi bara var till sjöss. Blev alltså en hel del solning.


Dag 7, fredag

Nu hade vi kommit till Valletta/Malta. Även detta var ett nytt land för mig. Jag trodde verkligen inte staden skulle se ut som den gjorde. Det jag hade hört om Malta var ett partyplace. Men det stämde inte med det Malta jag fick se. Äntligen kom vi till en stad som pratade ren engelska. De hade även vänstertrafik och bilarnas registreringsskyltar såg ut precis som Sveriges. De hade också väldigt många "häst&vagn", jag tyckte jätte synd om hästarna när de gick stå i solen, pluttisarna. Därefter solade vi på båten igen.


Dag 8, lördag

Nu hade vi kommit till Tunis/Tunisien. Igen ett nytt land för mig. Nu följde vi med på en shoppingtur. De vi åkte med i bussen var engelsktalande. En familj var amerikanare, riktigt jobbiga sådana. Försäljarna bestod enbart av män och de var riktiga pain in the as! De sa saker till en och i princip drog i en. Jag fick höra kommentarer som "sexmaskin", "I give you 25 camels", "I give you a present" med mera. Samtidigt glodde de något fruktansvärt, aldrig sett tjejer förut?! Det var väldigt varmt men jag och louise vägrade ta av oss våra tjocktröjor. Jag köpte i alla fall en liten, skitsöt vattenpipa. Sedan blev det sol och bad igen.


Dag 9, söndag

Nu hade vi kommit tillbaka till Italien. Vi var i en liten hamn så vi fick ta en buss in till Rom. Rom är i princip som ett museum hela staden fullt med alla dessa byggnader. Vi började i alla fall med St. Peterskyrkan i Vatikanstaten. Vatikanstaten är ett väldigt litet land samt ett nytt land för mig. Därefter blev det Rom igen. Gick till alla möjliga olika byggnader till exempel Colosseum, Forum Romanum, Fontana Di Trevi. Har bilder på flera byggnader men vet inte vilka de är. Denna utflykt tog hela dagen så det blev tyvärr ingen solning idag. På kvällen tog vi avsked av de rara människorna i entertaining team. Ännu senare gick vi till det så kallade ungdomsdiscot. Där träffade vi på två Österrikare. En av dem såg faktiskt riktigt bra ut. Den andra pratade enbart om hockey och hårfärger. Han trodde stenhårt på att alla i Sverige var blonda, så enkelt var det. Det spelade ingen roll att jag och louise försökte trycka in i hans onyktra skalle att det inte stämde. Och vad är det med de italienska brudarnas dans? De dansar snedstegen som man dansade i trean. Vi tyckte det var extremt underhållande. De kollade väldigt mycket på oss när vi körde våra dansmoves och fick blickar från båda könen. En kille försökte imitera louise framför hans tjejkompis, då kunde jag inte hålla mig för skratt. Fast jag imiterade deras danssteg också, så det var väl rättvist.

Dag 10, måndag
Hemgång. Hyrde en bil i Genova och körde emot Milano. Jag och louise låg och sov i baksätet men tydligen hade vi åkt skapligt vilse, så det tog dubbel så lång tid att komma dit än väntat. Åt lunch där, världens godaste pizza! Därefter åkte vi till Bergamo och tog planet mot Sverige, home sweet home.

Tack för denna resa, otroligt minnesvärd. En kryssning i medelhavet är verkligen något jag rekommenderar starkt. Jag har åkt kryssningsfartyg i de trakterna två gånger nu, och det är riktigt härligt. Det blir en härlig blandning av sol, bad och nya kulturer. Så är man trött på charterresor är detta en perfekt valmöjlighet!

/ S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0